Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΝEA ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023

Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι μετά το 2017, που έγινε η τελευταία κατηγοριοποίηση, πολλά άλλαξαν στην Εθνική Τράπεζα και στο Δίκτυο. Οι επαναλαμβανόμενες εθελούσιες, το κλείσιμο ή/και οι συγχωνεύσεις πολλών Καταστημάτων και η ψηφιοποίηση των εργασιών είναι μερικές από τις αλλαγές, οι οποίες, ομολογουμένως, έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους εναπομείναντες συναδέλφους στην προσπάθειά τους για τη σωστή εξυπηρέτηση της πελατείας.
Με την εγκύκλιο σειράς Α΄3/01.08.2023 η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε στους συναδέλφους τη νέα κατηγοριοποίηση και τα κριτήρια κατάταξης των Καταστημάτων του Δικτύου. Σύμφωνα με τα στοιχεία 106 καταστήματα αναβαθμίστηκαν, 55 έπεσαν κατηγορία, ενώ 165 παρέμειναν στην ίδια κατηγορία.
Τα κριτήρια κατάταξης είναι κατά 70% τα αποτελέσματα των προϊόντων των Καταστημάτων και κατά 30% τα μεγέθη βάσης τους. Ελπίζουμε να εφαρμόστηκαν σωστά τα κριτήρια, ομοιόμορφα, για όλα τα καταστήματα, διότι, ήδη, υπάρχουν διαμαρτυρίες από συναδέλφους που το κατάστημά τους έπεσε κατηγορία.
Συγκεκριμένα λέγεται ότι αναβαθμίστηκαν καταστήματα, λόγω συγχωνεύσεων, χωρίς την ανάλογη απόδοση στα αποτελέσματα των προϊόντων! Επίσης δίνονται αρνητικά μηνύματα όταν αναβαθμίζονται καταστήματα με καλά αποτελέσματα στο Bankassurance και πτωχά στις χορηγήσεις ΜΜΕ, ενώ καταστήματα με εξαιρετικά αποτελέσματα στα δάνεια ΜΜΕ χάνουν θέσεις στην κατηγορία τους.
Η Διοίκηση θέλει άραγε η Τράπεζα να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία στα δάνεια των ΜΜΕ ή όχι; Γιατί δεν αναβαθμίζονται τα καταστήματα που πηγαίνουν καλά στα Δάνεια των ΜΜΕ; Τι είμαστε τελικά, Ασφαλιστική ή Τραπεζική εταιρεία;
Οι κατηγορίες των Καταστημάτων, σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία, μειώθηκαν από 7 σε 5. Την Α που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη 1η & 2η , την Β που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη 3η & 4η, την Γ που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη 5η, την Δ που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη 6η και την Ε που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη 7η.
Ορθώς κατά την άποψή μας και είναι δίκαιο, τα Στελέχη των Καταστημάτων που πέφτουν κατηγορία να διατηρήσουν τις αμοιβές τους και τα οργανικά τους κλιμάκια μέχρι 31.12.2024, ενώ οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές των Καταστημάτων 1ης κατηγορίας για όσο χρονικό διάστημα θα κατέχουν τη θέση.
Ελπίζουμε το νέο μοντέλο κατηγοριοποιήσεων των Καταστημάτων να πετύχει για το καλό της Τράπεζας, αλλά και των συναδέλφων που καθημερινά μοχθούν για την ανάπτυξη των εργασιών της. Να μη λησμονούμε ότι στο Δίκτυο χτυπά η καρδιά της Τράπεζας και είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα.
Για την εύρυθμη λειτουργία του, το Δίκτυο χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με προσωπικό, αλλά και τη συνεχή και αποτελεσματική στήριξή του από τις Διευθύνσεις της Διοίκησης και όχι να τροφοδοτείται με πλατφόρμες, όπου δείχνουν, λανθασμένα, ότι Στέλεχος Καταστήματος της Βορείου Ελλάδος φαίνεται να δίνει έγκριση ταμειακής συναλλαγής σε νησί του Αιγαίου, ενώ βρίσκεται στο Κατάστημα που υπηρετεί.
Συνάδελφοι,
Ο ΣΕΠΕΤΕ ενδιαφέρεται διαχρονικά για την καλή πορεία της Τράπεζας, αλλά, πρωτίστως, κύριο μέλημά του είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη των εργαζομένων στην Τράπεζα, που πρέπει να αμείβονται και να εξελίσσονται δίκαια, για όλα αυτά που προσφέρουν.
Θα παρακολουθούμε από κοντά την εφαρμογή των Κανονισμών, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Εργατικής νομοθεσίας για την έγκαιρη διενέργεια των προαγωγών και αναβαθμίσεων, την εφαρμογή του ωραρίου, την πληρωμή των υπερωριών, το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, τη σωστή χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και βέβαια για προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες.
Θα είμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ, στη νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται. Ιδιαίτερα ζητάμε ίσες ευκαιρίες και προοπτική εξέλιξης για όλους τους συναδέλφους, είτε υπηρετούν στο Δίκτυο, είτε στη Διοίκηση.
Τέλος θα παρακολουθήσουμε από κοντά την πορεία και την εφαρμογή του μοντέλου της νέας κατηγοριοποίησης των Καταστημάτων, ώστε να παρέμβουμε σε περιπτώσεις που τα κριτήρια δεν εφαρμόζονται σωστά και δίκαια για όλους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.