Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Συνάδελφοι,


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕΤΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην απεργία, που προκήρυξε η ΟΤΟΕ, για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
 
Ο στόχος του Συλλόγου μας είναι να συμβάλει εποικοδομητικά τόσο στην άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στους χώρους εργασίας, όσο και στην προστασία και στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των προϊόντων καί στήν εκτόξευση τού κόστους διαβίωσης μετά τά τελευταία παγκόσμια γεγονότα. 
 
Διεκδικούμε, μεταξύ άλλων:
 1. Την διατήρηση και ενδυνάμωση του θεσμού των Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας.
 2. Τον έλεγχο των τιμών και την πάταξη της κερδοσκοπίας.
 3. Αυξήσεις που θα διατηρούν την αγοραστική δύναμη των συναδέλφων και θα καλύπτουν την συνεχιζόμενη ακρίβεια, που εξανεμίζει τα εισοδήματά μας.
 4. Την διαρκή ενίσχυση των ασφαλιστικών μας ταμείων και ιδιαίτερα του ΤΥΠΕΤ, το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, για να καταστεί διαχρονικά βιώσιμο.
 5. Την επιβράβευση και αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού και επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει η Τράπεζα, τόσο στη Διοίκηση όσο και στο Δίκτυο.
 6. Την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.
 7. Την ένταξη όλων των εργαζομένων της Ε.Τ.Ε. που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (ενοικιαζόμενοι κ.α.) στο νέο Κανονισμό Εργασίας και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς της Τράπεζας.
 8. Την αύξηση του Επιστημονικού Επιδόματος στο 32% όπως ισχύει και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 9. Την επιχορήγηση των μεταπτυχιακών σπουδών, ενδιαφέροντος της Τράπεζας, για όσους συναδέλφους θέλουν να διευρύνουν την επιστημονική τους κατάρτιση.
 10. Την θέσπιση της διενέργειας προσλήψεων, μόνο με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, για την ένταξη στην ΕΤΕ προσωπικού υψηλών προδιαγραφών.
 11. Την έγκαιρη διενέργεια των Προαγωγών και των Αναβαθμίσεων.
 12. Την αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Αυτασφάλειας από 2% στο 4,5% ώστε να καταστεί βιώσιμο.


Συνάδελφοι,

Ο Επιστημονικός Σύλλογος, πιστός στις αρχές και τις αξίες του, για την προστασία της απασχόλησης και τη δίκαιη ανταμοιβή των κόπων των εργαζομένων, θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του και θα διεκδικήσει το μερίδιο που τους αναλογεί από τα υψηλά κέρδη της Τράπεζας, για τη βελτίωση των αποδοχών.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.