Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Επειδή πολλά ακούγονται στους διαδρόμους της Τράπεζας σχετικά με τον επικείμενο μετασχηματισμό, μέρος του οποίου αποτελεί η εκπόνηση και η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος, καλούμε τη Διοίκηση να ενημερώσει άμεσα τους εκπροσώπους των εργαζομένων (Συλλόγους) σχετικά με την πορεία του εν λόγω project.

Επίσης, καλούμε τη Διοίκηση για λόγους διαφάνειας, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών στην αξιοποίηση των συναδέλφων να γνωστοποιεί/προκηρύσσει τις ανώτατες θέσεις της Διοίκησης (Διευθύνσεων, Τομέων, Υποδιευθύνσεων) και του Δικτύου (Διευθυντών Καταστημάτων 1ης και 2ης Κατηγορίας), ώστε, για την κάλυψή τους, να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από ικανούς, αποτελεσματικούς και έμπειρους συναδέλφους.

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ MANAGEMENT

Το τελευταίο διάστημα ζούμε στην ΕΤΕ πρωτόγνωρες καταστάσεις με αφορμή την πολιτική της Τράπεζας για τη συρρίκνωση του Δικτύου, αλλά και την υιοθέτηση από τη Διοίκηση απειλητικού και εκβιαστικού management προς τους εργαζόμενους.

Συνιστούμε στη Διοίκηση να διαβάσει το άρθρο στην Εθνοτραπεζική σχετικά με το ότι η ηλικία για τον άνθρωπο – το στέλεχος – τον εργαζόμενο είναι απλά ένας αριθμός.

Το εκβιαστικό και απειλητικό management είναι μακριά από την κουλτούρα της Εθνικής Τράπεζας στα 175 έτη της λειτουργίας της, που πάντοτε καλλιεργούσε την ομοψυχία μεταξύ των εργαζομένων της για την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες εθελούσιες έχουν αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία της Τράπεζας και την έχουν στερήσει από τις γνώσεις, την εμπειρία και την προσφορά καταξιωμένων στελεχών.

Το Δίκτυο, ιδιαίτερα μετά την τελευταία εθελούσια, έχει χάσει πολλά και αξιόλογα στελέχη, στα οποία ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις για να αποχωρήσουν. Το κλείσιμο καταστημάτων συνεχίζεται, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις στην κοινωνία και στην αγορά για την εικόνα της Τράπεζας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Τράπεζα να συρρικνώνεται και να χάνει μερίδια σε όλες τις εργασίες, αλλά και να έχει δυσαρεστημένο προσωπικό που αισθάνεται ανασφάλεια για το μέλλον του και εργάζεται κάτω από πιεστικές συνθήκες και χωρίς υπερωρίες.

Είναι αδιανόητο, η Τράπεζα να έχει δείκτη δανείων/καταθέσεων 70% και η εξέταση ενός νέου αιτήματος χρηματοδότησης να καθυστερεί ένα έτος.

Αν η Εθνική Τράπεζα θέλει να αποτελέσει πάλι την ηγέτιδα δύναμη του παρελθόντος και τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, πρέπει να επενδύσει εκ νέου στο ανθρώπινο δυναμικό της και να το σεβαστεί, διότι χωρίς αυτό ούτε στόχους θα πετύχει, ούτε ανάπτυξη θα έχει, ούτε «κόκκινα δάνεια» θα διαχειριστεί, ούτε νέες χρηματοδοτήσεις θα κάνει, ούτε μέλλον θα έχει. 

ΛΕΠΕΤΕ - ΤΑΠΕΤΕ

Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει διακόψει την καταβολή του επικουρικού βοηθήματος στους συνταξιούχους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Αυτή η ενέργεια της Διοίκησης ανάγκασε πολλούς συναδέλφους συνταξιούχους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους, καθόσον σε όλο τον ασφαλιστικό τους βίο πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους.

Είναι απορίας άξιον γιατί η Διοίκηση της ΕΤΕ αφήνει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να σέρνεται επί 15 μήνες άλυτο, χωρίς να κάνει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις, επιμένοντας στην υπαγωγή του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ και επιθυμώντας διακαώς να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της.

Είναι επίσης απορίας άξιον γιατί η ΕΤΕ, για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος, δεν κάνει μια συμβιβαστική πρόταση προς τους εταίρους (εργαζόμενους, συνταξιούχους), στο πλαίσιο του win-win, ώστε να παραμείνει ο ΛΕΠΕΤΕ στους κόλπους τής Τράπεζας και να είναι βιώσιμος.

Αν δεν θέλει να κάνει τέτοια πρόταση, γιατί δεν εφαρμόζει τις άμεσα εκτελεστές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν έως τώρα ομάδες συνταξιούχων που προσέφυγαν;

Καλούμε τη Διοίκηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθεί άμεσα με την εύρεση βιώσιμης λύσης για το ΛΕΠΕΤΕ, γιατί αν οι εφετειακές αποφάσεις που θα εκδοθούν δικαιώσουν τελικά τους συνταξιούχους, η Τράπεζα θα επιβαρυνθεί με δυσβάστακτα ποσά, λόγω των λανθασμένων αποφάσεων Στελεχών της, που χειρίζονται τα θέματα του ΛΕΠΕΤΕ, τα οποία θα πρέπει να επιβαρυνθούν τουλάχιστον τους ληξιπρόθεσμους τόκους.

Τέλος, γιατί η Τράπεζα δεν μεριμνά για την πληρωμή, μέσω του ΤΑΠΕΤΕ, του τμήματος του εφάπαξ που κουρεύτηκε στους 572 συναδέλφους, που δικαιώθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ούτε αυτή την απόφαση θέλει να εφαρμόσει; Δεν υπολογίζει και την επιβάρυνσή της με  τόκους υπερημερίας;

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.