Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΤΟΕ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
Κατά τις εργασίες του 32ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, που διεξήχθη από 23 έως 25/11/2018, ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Ε.Τ.Ε. Ευάγγελος Δρόλιας εκλέχθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ο κ. Δρόλιας, παρουσιάζοντας στο Συνέδριο τη διακήρυξη της παράταξης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

 
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία θυελλώδη κατάσταση. Η επιρροή των πολιτικών προστατευτισμού των εθνικών οικονομιών  στην παγκόσμια οικονομία δείχνουν ότι ένα παγκόσμιο κραχ βρίσκεται προ των πυλών. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωσή της στην παραγωγική διαδικασία οδηγούν στην απώλεια θέσεων εργασίας, με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση των εθνικών ακαθάριστων εγχώριων προϊόντων, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, τη μείωση των αμοιβών, τον περιορισμό της κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.  Οικονομίες σε ύφεση, πόλεμοι και αύξηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χώρα μας, δυστυχώς, μετά το 2009 έχει εισέλθει σε υφεσιακή τροχιά και, παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού (μείωση των εισοδημάτων, τεράστια ανεργία, μετανάστευση νέων επιστημόνων), δεν φαίνεται φως στο τούνελ…

Καταντήσαμε να έχουμε υπογράψει τρία μνημόνια, ενώ άλλες χώρες κατόρθωσαν να σώσουν τις οικονομίες τους μόνο με ένα μνημόνιο.  Το πλέον παράδοξο είναι ότι η ελληνική οικονομία εισήλθε στην εποχή των μνημονίων με δείκτη Χρέους προς το ΑΕΠ στο 130% και εξέρχεται από τα μνημόνια με δείκτη Χρέους/ΑΕΠ άνω του 180%. Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα χρειάστηκε να ανακεφαλαιοποιηθεί για τρίτη και τελευταία, ας ελπίσουμε, φορά. Επισημαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς, χάσαμε πάνω από 40 δις ευρώ, στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η αλλαγή στον τρόπο συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των Τραπεζών και η έλευση ξένων τραπεζιτών έχει οδηγήσει τις τράπεζες στο άκρατο κυνήγι του κέρδους, με την απότομη, βίαιη εφαρμογή της τεχνολογίας (βλέπε ψηφιοποίηση), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αργός βαθμός απορρόφησης και χρήσης των νέων τεχνολογιών από την ελληνική κοινωνία. Αποτελέσμα αυτού θα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών και η βίαιη και μη αναγκαία μείωση της απασχόλησης. Το παράδοξο δε είναι ότι στις ευρωπαϊκές χώρες που έχει εφαρμοσθεί, η σύγχρονη τάση είναι να ιδρύονται «οι τράπεζες της γειτονιάς» (street banks) και να προσλαμβάνονται πλέον όχι νέοι υπάλληλοι με τεχνολογικές δεξιότητες, αλλά υπάλληλοι ηλικίας άνω των 50 ετών, με κυριότερο προσόν τις  δεξιότητες καλύτερης επικοινωνίας με τους πελάτες.

Επίσης, η ΟΤΟΕ θα πρέπει να ερευνήσει τρόπους προστασίας της εργασίας και της προόδου των τραπεζοϋπαλλήλων, που αρνούνται να συνεργήσουν σε αθέμιτες πρακτικές ή παράνομες λειτουργικές αποφάσεις των Διοικήσεων των Τραπεζών και να αντιμετωπισθεί η ψυχολογική τρομοκρατία που ασκείται πολλές φορές στους εργζόμενους, μέσω της πιστής εφαρμογής του Κώδικα Ηθικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας της κάθε τράπεζας, καθώς και των Κανονισμών Λειτουργίας αυτών.

Μιας και από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας έχει βγει από τα μνημόνια, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε τρία θέματα που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην νέα κλαδική μας σύμβαση.

1)      Το επιστημονικό επίδομα για όλες τις τράπεζες να είναι ίσο με αυτό που χορηγείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλ. 32%, με σκοπό την μείωση του brain drain της χώρας μας.

2)      Μετά την αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα από το ΣΑΕΠ, να αποδίδεται το επιστημονικό επίδομα στους προσκομίζοντες ανάλογες βεβαιώσεις από τον εν λόγω φορέα.

3)      Μετά την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, να δοθεί στους αποφοίτους των ΑΤΕΙ, ότι προβλέπεται και για τους αποφοίτους των ΑΕΙ.

4)      Κάλυψη των απωλειών που έχουν υποστεί οι τραπεζοϋπάλληλοι από την εφαρμογή των μνημονίων.

5)      Διαρκής εκπαίδευση των τραπεζοϋπάλληλων για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το 32ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ πρέπει να μείνει στην ιστορία ως ένα συνέδριο τομών, ανασυγκρότησης και επιθετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Και βέβαια, κομβικό ζήτημα για την ΟΤΟΕ είναι η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης, μέσω της οποίας θα καθορίζονται τόσο οι αμοιβές όσο και οι εργασιακές σχέσεις, καθώς και  ρύθμιση των δανείων προς τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Πρωτεύον μέλημα βέβαια αποτελεί η προστασία της απασχόλησης, καθώς και η διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων.»

© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.