Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΕ
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 συνήλθε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία προσεκλήθη και παρέστη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Δρόλια, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, μέλη του ΔΣ κυρίες και κύριοι Μέτοχοι,

Σήμερα θα μιλήσω με την ιδιότητα του μετόχου που έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι όντας και εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΤΕ, γνωρίζω καταστάσεις και γεγονότα από την καθημερινή  λειτουργία της ΕΤΕ.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στο χώρο που γίνεται η Συνέλευση. Μας εξέπληξε δυσάρεστα η απόφασή σας να φύγουμε από το σπίτι μας, την ΕΤΕ, όπου έχουμε επαρκέστατους χώρους για τη διεξαγωγή μιας Γενικής Συνέλευσης, όπως  παραδοσιακά γίνεται. Αλήθεια ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα;

Γιατί, δυστυχώς, δύο μηνύματα εκπέμπονται: πρώτον ότι θέλετε να έχετε σε απόσταση του ανθρώπους της Εθνικής. Γιατί άραγε; Μήπως τους ανθρώπους της ΕΤΕ τους θέλετε σε απόσταση ασφαλείας για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ; Αν είναι αυτό, να σας γνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι της  ΕΤΕ είναι αξιοπρεπείς, τιμούν την ΕΤΕ και  την θεωρούν σπίτι τους. Δεν είναι ούτε τραμπούκοι, ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε όχλος.

Σημειώνουμε ότι η ενέργειά σας να διακόψετε την καταβολή του επικουρικού βοηθήματος και η εμμονή σας σε μία συγκεκριμένη λύση,  έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στην Τράπεζα. Σύμφωνα με γνωμάτευση νομικών και καθηγητών της νομικής, οι ενέργειές σας μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αδικοπραξία με δόλο, σύμφωνα με τα άρθρα 914 και 919 ΑΚ. Επί τη ευκαιρία, να σας πληροφορήσουμε ότι για τον ΛΕΠΕΤΕ δεν ενδιαφέρονται μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοι, από τους οποίους συνεχίζεται να παρακρατείται το 12,50% του μισθού τους.

Οφείλουμε να επισημάνουμε στους ορκωτούς ελεγκτές ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός συγκέντρωσης περιουσίας, σύμφωνα και με αποφάσεις δικαστηρίων, και όχι ταμείο όπως αναφέρουν στις παρατηρήσεις τους, παραπληροφορώντας ουσιαστικά τους επενδυτές – μετόχους.

Το δεύτερο μήνυμα μάλλον είναι  στρατηγικού χαρακτήρα: σκοπεύοντας να δείξετε ότι  σας ενδιαφέρει να μειώσετε το λειτουργικό κόστος της ΕΤΕ, αυξάνετε τις δαπάνες! Μάλλον χρειάζεται να ξανακαθίσω στα πανεπιστημιακά έδρανα, για να καταλάβω αυτό το παράδοξο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι λειτουργικές δαπάνες διοίκησης σε δύο χρήσεις (2016, 2017) εκτινάχθηκαν κατά 25%. Επίσης, ενώ έχουμε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού πάνω από 10%, οι μισθολογικές δαπάνες μειώθηκαν μόνο κατά 7%. Τι συμβαίνει τελικά; Διώχνουμε έμπειρο προσωπικό για να προσλαμβάνουμε με αδιαφανείς διαδικασίες τους γνωστούς μας;

Ως προς την εταιρική διακυβέρνηση, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για πρώτη φορά στην ΕΤΕ είδαμε αντιδικίες μεταξύ κυρίων μετόχων και του Δ.Σ. Παρακολουθήσαμε μια διαδικασία εξεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου, με 62 υποψήφιους, λες και η ΕΤΕ πρόκειται για περίπτερο, όπου εξωτερικοί παράγοντες έχουν λόγο και οι εσωτερικοί επικυρώνουν.

 Αν και βραβεύτηκε η ΕΤΕ για το corporate governance έχουμε να παρατηρήσουμε ότι καλή είναι η ψήφιση πολιτικών, κανονισμών και εγκυκλίων, αλλά τα μέλη του Δ.Σ. θα πρέπει να ελέγχουν εάν εφαρμόζονται οι εν λόγω πολιτικές και εάν τα στελέχη τους τις αγνοούν και κάνουν ότι θέλουν, με κύριο παράδειγμα τον κανονισμό εργασίας της ΕΤΕ και τον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας. Στη διάθεσή σας, όποτε θέλετε, για να σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Κύριοι μέτοχοι,

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει την άλλοτε ναυαρχίδα του τραπεζικού κλάδου, την Εθνική Τράπεζα, να έχει καταντήσει η τελευταία τράπεζα, γιατί δεν είχε εκπονηθεί μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης,  αλλά βραχυχρόνιο. Η ΕΤΕ κύριοι είχε παρουσία στις πέντε ηπείρους και τους επτά ωκεανούς, γιατί ο στρατηγικός σχεδιασμός της ήταν μακροχρόνιος και τα καταστήματα της δεν είχαν την σημερινή απαράδεκτη εικόνα των άδειων γραφείων, με συνέπεια να αμφισβητείται από τους πελάτες η αξιοπιστία και ευρωστία της.

Είναι καιρός η Εθνική Τράπεζα, αφού βρεί σωστές  λύσεις στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, να ξαναμπεί στην αγορά και να ανακτήσει το μερίδιο που της αναλογεί, τοποθετώντας τη ρευστότητα που διαθέτει σε κερδοφόρες επενδύσεις, με τη χρηματοδότηση νέων υγιών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Και βέβαια πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της υποστελέχωσης του Δικτύου των Καταστημάτων με την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΤΕ μαζί με τα στελέχη και τους εργαζόμενους να καταρτίσουμε ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα επαναφέρει την ΕΤΕ στην πρωτοπορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και θα την αναβαθμίσει ως ηγέτιδα δύναμη στην ΝΑ Ευρώπη.

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι σε όλες τις Τράπεζες παγκοσμίως, το κλειδί της επιτυχίας είναι η σχέση της Διοίκησης με τους εργαζόμενους, η ομοψυχία τους. Μια κορυφαία τράπεζα λοιπόν, που λειτουργεί με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης και της εταιρικής ευθύνης, όπως είναι η Εθνική, επιβάλλεται να δίνει προτεραιότητα και λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της, όπως:

           σεβασμός στους θεσμούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και στην εργατική νομοθεσία

           ενιαία έκφραση του προσωπικού, με την ένταξη στον κανονισμό εργασίας όλων των κατηγοριών που υπάρχουν σήμερα στην Τράπεζα και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

           διατήρηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων

           ίση αμοιβή για την ίδια παρεχόμενη εργασία

           αξιοποίηση του Επιστημονικού Προσωπικού και των Στελεχών της Τράπεζας με αξιοκρατικά κριτήρια

           συνέχιση της στήριξης του ΤΥΠΕΤ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του

           άμεση επίλυση του προβλήματος του λογαριασμού Επικούρησης

           προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών της τελευταίας εθελούσιας και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας»


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.