Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ" ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 συνήλθε στην αίθουσα «Χρηματιστήριο» η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΕΤ και παρέστη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Σας παραθέτουμε την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΠΕΤ» κ. Στέφανου Κωστάκη, ο οποίος σ' αυτήν τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όπως ακούσατε ο ομιλών είναι ο επικεφαλής της παρατάξεως «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΠΕΤ» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ. Εξελέγη για πρώτη φορά στις περυσινές εκλογές με την προαναφερθείσα παράταξη που δημιούργησε ο Επιστημονικός Σύλλογος, για να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, που για τον ΣΕΠΕΤΕ συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητος.

Είναι γεγονός ότι ξεκινήσαμε με μεγάλη διάθεση για προσφορά ώστε να ξεφύγει το ΤΥΠΕΤ από τις νοοτροπίες του παρελθόντος, των μηχανισμών, της κομματοκρατίας και των ελλειμμάτων και να μετασχηματιστεί, με τη συνεισφορά όλων των παρατάξεων, σε έναν πρωτοποριακό, αυτοδύναμο και βιώσιμο φορέα υγείας, χωρίς να αποκλείεται κανείς, διότι δεν περισσεύει κανείς.

Αναφορικά με τον Διοικητικό Απολογισμό του Ταμείου μας, που στην ουσία αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, θεωρούμε ότι το Προεδρείο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη σωστή Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ. Πεποίθησή μας είναι ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία του ΤΥΠΕΤ πρέπει να λαμβάνονται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με σεβασμό στη δημοκρατία, στους θεσμούς και στο Καταστατικό του Ταμείου και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Οι προκηρύξεις για κάλυψη ή θέσπιση θέσεων ανωτάτων στελεχών πρέπει να έπονται και όχι να προηγούνται των αποφάσεων της ολομέλειας του Δ.Σ.. Παρ’ όλα αυτά με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την Πρόεδρο τού ΤΥΠΕΤ αλλά και τον Πρόεδρο τής Εξελεγκτικής Επιτροπής να προτείνουν την λειτουργία των κατασκηνώσεων όλο τον χρόνο, πρόταση πού είχαμε κάνει πριν τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Πολύ σημαντική παράμετρος της λειτουργίας του Ταμείου είναι η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου πόρου, αφού σε έναν φορέα υγείας έχει να κάνει με τις ζωές των ασφαλισμένων. Οι εργαζόμενοι του ΤΥΠΕΤ έχουν επαγγελματική συνείδηση, φιλότιμο, γνώση και εμπειρία και δεν χρειάζονται παρεμβάσεις για να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε ενέργειες που μπορεί να οδηγούν σε «παραιτήσεις». Χρειάζονται σύγχρονη διοικητική κουλτούρα, εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οργάνωση της δουλειάς τους, ενημέρωση, εκπαίδευση, επιβράβευση, αξιοκρατία και φυσικά εναλλαγή στις θέσεις εργασίας, όπου και εάν αυτό κρίνεται πράγματι απαραίτητο.

Ο οικονομικός απολογισμός για το 2017 δυστυχώς έκλεισε με ζημιές της τάξεως των 4,8εκ.€ και δείχνει ότι το μέλλον του Ταμείου είναι δυσοίωνο. Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων. Είναι φανερό ότι το ΤΥΠΕΤ χρειάζεται άμεση ενίσχυση των εσόδων του και φυσικά ορθολογική κατανομή των υφιστάμενων οικονομικών πόρων του. Πολλά έσοδα χάθηκαν από τις εθελούσιες, τα οποία δεν καλύφθηκαν από άλλες πηγές. Επί τη ευκαιρία, πιστεύουμε ότι το Σώμα θα ήθελε να μάθει αν το ΤΥΠΕΤ θα εισπράξει τελικά τα ποσά που υποσχέθηκε ο κ. Φραγκιαδάκης και αφορούν στις εισφορές από την μέχρι στιγμής περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ.

Όπως διαπιστώσαμε με την είσοδό μας στην αίθουσα η καθαρή θέση του ΤΥΠΕΤ είναι μικρότερη από αυτή που εμφανίζεται στον Ισολογισμό του 2017, μιας και το χαρτοφυλάκιο των μετοχών των 33εκ.€ αποτιμήθηκε με τιμές 31.12.2017. Επίσης, θα θέλαμε και μια ανάλυση του Λογαριασμού Προμηθευτών 18εκ.€ για να ενημερωθεί το Σώμα σε ποιούς και τί ποσά οφείλει το ΤΥΠΕΤ.

Η ορθολογικοποίηση των δαπανών και η αποφυγή της σπατάλης στην κρίσιμη οικονομικά περίοδο που διανύουμε είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος και η άριστη κατανομή των πόρων, η ισονομία στην μεταχείριση των ασφαλισμένων σε ό,τι αφορά στις παροχές, η διαφάνεια στις πάσης φύσεως προμήθειες με καταχώρηση των συμβάσεων στα πληροφορικά συστήματα του Ταμείου και αυστηρή τήρηση τού αντίστοιχου κανονισμού, καθώς επίσης και η λήψη απόφασης από το Δ.Σ. ακόμη και για την παραμικρή δαπάνη. Επί τη ευκαιρία, μεγάλη απορία προξενεί το γεγονός της εκτίναξης των διαφόρων εξόδων κατά 40,3% ήτοι κατά 130χιλ€ στην χρήση τού 2017, από 323χιλ€ που ήταν το 2016 σε 453χιλ€.

Η ενίσχυση των εσόδων μπορεί να γίνει με τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, εντάσσοντας καταρχήν στο Ταμείο όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και φυσικά τους εργαζόμενους στις θυγατρικές της ΕΤΕ. Ελπίζουμε η προτεινόμενη τροποποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών να φέρει κάποια έσοδα στο ΤΥΠΕΤ, καθώς επίσης και να ορθολογικοποιήσει τις δαπάνες, διατηρώντας βέβαια το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας και την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων σε ό,τι αφορά στις παροχές, μακριά από την παθογένεια των πελατειακών σχέσεων.

Συνάδελφοι,

Θέλω να θυμίσω σε όλους κάτι που μετά από τόσα χρόνια έχουμε πάψει να συνειδητοποιούμε: τι ακριβώς σημαίνει «ΤΥΠΕΤ», που σχεδόν για όλους μας δεν είναι πλέον παρά μία απλή λέξη. Το ΤΥΠΕΤ όμως δεν είναι μία λέξη. Είναι τα αρχικά 5 λέξεων: Ταμείο, Υγείας, Προσωπικού, Εθνικής, Τραπέζης. Αναλογιστείτε και δώστε παρακαλώ την βαρύτητα που αρμόζει σε κάθε μία  από τις 5 αυτές λέξεις. Ξέρετε τι βάρος φέρουν; Ασήκωτο!

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι ανησυχούμε για την πορεία του ΤΥΠΕΤ. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και προτείνουμε ως πρωταρχική ενέργεια την συγκρότηση αναλογικού προεδρείου για τα επόμενα δύο χρόνια με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Όλα τα άλλα, είτε αφορούν στο μοντέλο οργάνωσης του ΤΥΠΕΤ, είτε αφορούν στην τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού Εργασίας, με διαφάνεια, αξιοπιστία, συνεργασία και καλή θέληση, θα τα αντιμετωπίσουμε.»


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.