Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΛΕΠΕΤΕ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ
Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΠΕΤΕ αισθάνεται δικαιωμένος για ό,τι έχει υποστηρίξει για τον ΛΕΠΕΤΕ στις ανακοινώσεις του (με την πολύτιμη, βέβαια, συνεργασία της νομικής μας συμβούλου), μετά το σκεπτικό του δικαστή στην απόφαση 2680/2018 για τα ασφαλιστικά μέτρα των 30 συναδέλφων με δικηγόρο τον κ. Γ. Χανιώτη. Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή μας στις 29/08/2017:

 

(…) 3.Να αποφεύγονται τα τελεσίγραφα από την Διοίκηση της ΕΤΕ, με τα οποία διατυπώνει την άρνησή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στον ΛΕΠΕΤΕ, διότι το 12,5% (εισφορές 9% + 3,5%) είναι τελικά μισθός για τους εργαζόμενους. (…)

 

Για τη θέση μας αυτή λοιδορηθήκαμε τα μάλα. Επιπλέον, ο ΣΥΕΤΕ, λόγω των θέσεων μας για τον ΛΕΠΕΤΕ, δεν μας ήθελε στις συναντήσεις (προφανώς τους χαλάγαμε τη σούπα), αλλά ευτυχώς οι συνάδελφοι του ΣΣΕΤΕ και του ΣΥΤΑΤΕ, έχοντας πιο «ευήκοα ώτα», πίστεψαν ότι η παρουσία μας στις συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν όχι μόνο δίκαιη, αλλά και εποικοδομητική.

 

Συνάδελφοι,

Δεν κατανοούμε την εμμονή της Διοίκησης σε δύο σημεία:

1)      Ότι οι ξένοι επιβάλλουν τη διακοπή της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ, όταν είναι γνωστό ότι έχουν ζητήσει τη μείωση των σταθερών εξόδων (SREP 2017), τα οποία μπορούν να περιοριστούν με πολλούς τρόπους.

2)      Την επιμονή της για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου. Ένα ταμείο με μεγάλο λειτουργικό κόστος και ασήμαντες παροχές, που θα επενδύει τις εισπραττόμενες εισφορές σε ασφαλιστικές εταιρείες. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: γιατί η Τράπεζα δεν προτείνει για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους κάποιο πρόγραμμα από αυτά που προσφέρει μέσω bank assurance, έτσι ώστε να μένουν οι ασφαλιστικές εισφορές στον Όμιλο; Μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που το Δ.Σ. της ΕΤΕ επιμένει στο επαγγελματικό ταμείο και απεμπολεί 25.000 εν δυνάμει πελάτες. Πράγματι, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία η διοίκηση μιας επιχείρησης να διώχνει 25.000 πελάτες. Στο ίδιο μήκος κύματος σκέπτονται και τα ξένα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.;

 

 

Τελειώνοντας, θεωρούμε ότι μπορεί να ευρεθεί λύση εντός ΛΕΠΕΤΕ που θα είναι ωφέλιμη για τους εν ενεργεία, τους συνταξιούχους και φυσικά για την ΕΤΕ. Πρέπει πλέον όλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που διαχρονικά στηρίξαμε και στηρίζουμε τη βιωσιμότητα της ΕΤΕ (η οποία, σημειωτέον, έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την προσφορά μας και την  εκμετάλλευση των εισφορών μας) να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Εθνική Τράπεζα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον ΛΕΠΕΤΕ και στους συναδέλφους, και να βρεθεί έτσι μια βιώσιμη λύση για το Λογαριασμό Επικούρησής  μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.