Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

                                                                                    (Καλλίμαχος, Αλεξανδρινός ποιητής και επιγραμματοποιός)

Αγαπητοί(-ές)  συνάδελφοι,

Δεν είναι στις προθέσεις μας να μπούμε στη λογική της δημόσιας αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους Δ. Πλα και Α. Πόπτση και μάλιστα για το θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου Υγείας, που αποτελεί για τον ΣΕΠΕΤΕ όχι μόνο ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, αλλά ζήτημα ζωής.

Επιλέξαμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας με τους δύο προαναφερόμενους συναδέλφους, αποφεύγοντας στην ανακοίνωσή μας της 08.03.2018 να μπούμε σε λεπτομέρειες και να καταλογίσουμε ευθύνες, προσβλέποντας στο καλό της κοινής προσπάθειας που ξεκινήσαμε για το ΤΥΠΕΤ. Στη λογική αυτή θα συνεχίσουμε, παραβλέποντας την αγωνία του κ. Πλα να αυτοαναδειχθεί ως τιμητής των πάντων και ως ο απόλυτος «αγωνιστής και ανανεωτής του ΤΥΠΕΤ»! Είμαστε και θα είμαστε εδώ, δίνοντας έμφαση και σημασία σε ό,τι αφορά στα συμφέροντα και την βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, που είναι ο πρώτιστος στόχος μας, μακριά από μικροσκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Όμως, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας, καθώς και όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ, για το πώς φθάσαμε έως εδώ.

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι ο ΣΕΠΕΤΕ είναι ένας Σύλλογος που εκπροσωπεί εκατοντάδες συναδέλφους, έχει μια ιστορία στην Εθνική Τράπεζα και πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με διαφάνεια, αξιοπρέπεια, ήθος και διάθεση για προσφορά, με γνώμονα την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕΤΕ, μετά από σχετική έγκριση της Γενικής του Συνέλευσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ στις 24.05.2017, με το ανεξάρτητο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΠΕΤ», το οποίο ο ΣΕΠΕΤΕ δημιούργησε, ονομάτισε και έλαβε όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν στην επιλογή των προσώπων για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του.

Στο εν λόγω ψηφοδέλτιο συμμετείχαν 37 μέλη του ΣΕΠΕΤΕ και 3 συνάδελφοι ως συνεργαζόμενοι από άλλους Συλλόγους, που ταυτίστηκαν με τις απόψεις του ΣΕΠΕΤΕ, με σκοπό να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά για τη βιωσιμότητα και την προοπτική του ΤΥΠΕΤ.

Ξεκινήσαμε τον προεκλογικό αγώνα  με διάθεση και όραμα και συμφωνήσαμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί με ειλικρίνεια, διαφάνεια, συνέπεια και αξιοπιστία για το αύριο του ΤΥΠΕΤ.

Το ψηφοδέλτιο, όπως είναι γνωστό, τίμησαν με την ψήφο τους πολλοί συνάδελφοι μέλη και μη μέλη του ΣΕΠΕΤΕ, τους οποίους ευχαριστούμε για μιά ακόμη φορά από καρδιάς, με αποτέλεσμα το ψηφοδέλτιό μας να εκλέξει τρεις (3) συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Υγείας.

Δυστυχώς, τα γεγονότα, όπως εξελίχθηκαν, διέψευσαν την επιλογή του ΣΕΠΕΤΕ να εντάξει τον σδφ. Δημήτριο Πλα στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, αφού, μετά την εκλογική διαδικασία, τα πράγματα άλλαξαν, κάποιοι ξέχασαν ότι η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΠΕΤ» είναι δημιούργημα του ΣΕΠΕΤΕ (όπως άλλωστε δηλώνεται στην πρώτη σελίδα του προγράμματος) και επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την παράταξη για ίδιους σκοπούς. Ο εν λόγω συνάδελφος χρησιμοποίησε τον ΣΕΠΕΤΕ ως όχημα για την προσωπική του ανέλιξη και από εκεί που ήταν στα αζήτητα, φιγουράρει στη θέση του Αντιπροέδρου Β΄. Αλλά ο σδφ. Δημήτριος Πλας δεν είναι μέλος του ΣΕΠΕΤΕ και αισθάνεται ξένο σώμα απέναντι στο Σύλλογό μας.

 Το θέμα είναι με τον τρίτο εκλεγέντα, νέο σε ηλικία, που ήταν μέλος του ΣΕΠΕΤΕ σδφ. Αναστάσιο Πόπτση. Αντί να σεβαστεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου που τον περιέλαβε στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, θέλοντας στο πρόσωπό του να σηματοδοτήσει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΤΥΠΕΤ, διέψευσε και αυτός την επιλογή, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον επικεφαλής και προτίμησε να προσχωρήσει στην εξουσία. Αλλά για να πετύχεις την ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο ΤΥΠΕΤ δεν αρκεί μόνο η ηλικία. Πρέπει να υπάρχει ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΝΟΙΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο εσωτερικό της παράταξης με την οποία εξελέγης.

Εμείς θα θυμίσουμε και στους δύο το ρητό «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος αχάριστου» και θα τους αφήσουμε να απολαύσουν την ομελέτα της εξουσίας από τα αυγά που λένε ότι έσπασαν. Γιατί, αν θεωρούν ομελέτα την προκήρυξη και την πρόσληψη Γενικών Διευθυντών,  τη θέσπιση νέας Διεύθυνσης χωρίς τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ και την προτροπή σε εργαζόμενο (όπως μας πληροφόρησαν) του ΤΥΠΕΤ «μη δουλεύεις πολύ γιατί χαλάς την πιάτσα», τότε εμείς από αυτή την ομελέτα δεν θα πάρουμε. Και βέβαια η συνεργασία μας με τους δύο συναδέλφους τελειώνει εδώ, καθώς επίσης και η στήριξη στην παράταξη «ΥΓΕΙΑ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ – ΠΡΟΟΔΟΣ».

Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΠΕΤΕ, πιστός στις αρχές και τις αξίες του (και όχι «χθες ήμασταν αντιπολίτευση ενώ σήμερα είμαστε διοίκηση») και με σεβασμό στα μέλη του και τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ», θα συνεχίσει την εκπροσώπησή του στο ΤΥΠΕΤ μόνο με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου σδφ. Στέφανο Κωστάκη.

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις επερχόμενες εξελίξεις στο ΤΥΠΕΤ, θα κάνουμε δίκαιη και επικοδομητική κριτική, θα στηρίξουμε κάθε πρόταση και ενέργεια που θα χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια, διαφάνεια, συνέπεια και αξιοπιστία για το αύριο του ΤΥΠΕΤ, ενώ θα είμαστε κάθετα αντίθετοι με όποιον επιχειρήσει να λειτουργήσει βλαπτικά στα συμφέροντα των ασφαλισμένων.


 


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.