Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Συνάδελφοι,

Στην Καθημερινή της Κυριακής 1/4/2018 διαβάσαμε άρθρο του δρ M.Czurda (Διευθύνων Σύμβουλος ΤΧΣ) σχετικά με το ΤΧΣ και την εταιρική διακυβέρνηση των ελληνικών τραπεζών. Όντως, το ΤΧΣ συνέβαλε στη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης των ελληνικών τραπεζών θεωρητικά, θέτοντας κάποιες παραμέτρους στην εκλογή των μελών των Δ.Σ.

Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι αποκλείστηκαν από τα Δ.Σ. των τραπεζών επιχειρηματίες παγκοσμίου βεληνεκούς, οι οποίοι έφερναν τεχνογνωσία και ιδέες για τη στρατηγική ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, βλέπουμε με έκπληξη να υλοποιούνται εθελούσιες έξοδοι για μειώσεις του λειτουργικού κόστους και οι δαπάνες διοίκησης να εκτοξεύονται. Επί παραδείγματι, στην Τράπεζά μας η κατά 11% περίπου μείωση του προσωπικού επέφερε μείωση δαπανών προσωπικού μόνο 7%, ενώ οι λοιπές δαπάνες διοίκησης εκτοξεύθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2015.

Επίσης, ενώ οι αμοιβές προσωπικού στην ΕΤΕ μειώθηκαν 25%, κατά μέσο όρο το 2012, οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών παρέμειναν αμετάβλητες, παρότι το ενεργητικό είχε μειωθεί τουλάχιστον 30%. Πόσο ακριβά πληρώσαμε τελικά την ολιγόωρη παραμονή κάποιων στην Ελλάδα; Γιατί να πληρώνει η ΕΤΕ τη διαμονή τους σε σουίτες της Μεγάλης Βρετάνιας, τις λιμουζίνες και την εν γένει πολυτελή διαβίωσή τους; Εκτός αυτού, δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν γνωρίζουν τι έγινε στην επιχείρηση που διοικούν την περίοδο των Χριστουγέννων με τη ζημιά που υπέστη αυτή από τη μη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων για τις κάρτες; Δεν ζήτησαν εξηγήσεις; Δεν παραιτήθηκε κανείς για την υλική ζημιά και την φθορά τής εικόνας τής ΕΤΕ; Να τους πληροφορήσουμε ότι πριν από χρόνια, για την κατά λάθος αποστολή μιας επιστολής, παραιτήθηκε ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής!

Το δε τραγικό, που πληροφορηθήκαμε από την προσπάθεια του ΣΣΕΤΕ να ενημερώσει το Δ.Σ. της ΕΤΕ για τον ΛΕΠΕΤΕ, είναι ότι οι ξένοι σύμβουλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ή χωρίς ευθύνη για τη λήψη τέτοιας απόφασης. Και το ερώτημα είναι: τους χρυσοπληρώνουμε για να μην παίρνουν αποφάσεις; 

Έχουν καταλάβει ότι, με την απόφασή τους για διακοπή του ΛΕΠΕΤΕ, τουλάχιστον αδικοπραγούν (εξετάζεται και ο δόλος) έναντι των εργαζομένων, παρακρατώντας μέρος του μισθού μας για αιτία που εν γνώσει τους δεν πρόκειται να επακολουθήσει; Διότι η ΕΤΕ ποτέ δεν παρείχε «χρηματική διευκόλυνση» στο λογαριασμό. Αντιθέτως, ως διαχειρίστρια αυτού, ειρήσθω εν παρόδω, έχει εγγυηθεί την καταβολή του μηνιαίου επικουρικού βοηθήματος προς τον κάθε δικαιούχο, στον οποίο έχει και υποχρέωση λογοδοσίας. Πρόκειται συνεπώς για συμβατική υποχρέωσή της και όχι για χρηματική διευκόλυνση. Παράλληλα, η παράταση αυτής της εκκρεμότητας οδηγεί την Τράπεζα στα δικαστήρια, με επακόλουθο την καταρράκωση της εικόνας της και της αξιοπιστίας της. Μήπως και γι αυτά δεν μπορούν τα μέλη Δ.Σ. να πάρουν απόφαση; Μπορούν, όμως, να αποφασίζουν τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων δανείων ποσού 3,5 δις μέχρι το 2017 και να ισχυρίζονται ότι η καταβολή του ΛΕΠΕΤΕ θα βλάψει την Τράπεζα. Αιδώς Αργείοι!!!

Είναι λογικό ότι, όταν ψηφίζεις πολιτικές δεοντολογίας και ηθικής, το έργο σου δεν τελειώνει εκεί, αλλά οφείλεις να παρακολουθείς την εφαρμογή των πολιτικών αυτών και όχι απλώς να απονέμονται γι αυτές βραβεία. Και αφού καταρτίζεται ετησίως η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) γιατί δημοσιοποιείται ανά δύο χρόνια; 

Είναι αδιανόητο Διευθυντής της Διοίκησης, που εποπτεύει Δίκτυο Καταστημάτων, να διευθύνει τις υπηρεσίες που του έχει εμπιστευθεί η Τράπεζα με μέσα και συμπεριφορές που μόνο τα συμφέροντά της δεν προάγουν. Ο ετσιθελισμός είναι ίσως ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στην εν γένει τακτική που ακολουθεί τόσο έναντι των εργαζομένων όσο και κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της διεύθυνσής του. Έτσι, δημιουργείται ένα εργασιακό κλίμα με διαμάχες, διαιρέσεις, αντιπαραθέσεις και απογοητεύσεις ικανότατων στελεχών, με επακόλουθο τη μείωση του ενδιαφέροντός τους  και, κατά συνέπεια, τη μη ομαλή λειτουργία της διεύθυνσης.

Θέλουμε για μία ακόμη φορά να επισημάνουμε την υποχρέωση της διοικητικής πυραμίδας να εφαρμόζει στην καθημερινή λειτουργία της Τράπεζας τόσο τον Κανονισμό Εργασίας όσο και τις εγκυκλίους που η ίδια η Τράπεζα εκδίδει. Σε αντίθετη περίπτωση, όποιο Διοικητικό Στέλεχος παραβιάζει τους Κανονισμούς και παρανομεί, ακυρώνοντας αυτοβούλως τα ανωτέρω, θα πρέπει να επιβαρύνεται και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην Τράπεζα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας.

Τέλος, ένα αίτημα που ο ΣΕΠΕΤΕ μόνος του διεκδικούσε για πολλά χρόνια έγινε μερικώς αποδεκτό από τη Διοίκηση. Εντάσσονται, επί τέλους, στον Κανονισμό Εργασίας όλοι οι ειδικοί συνεργάτες που προέρχονται από τις θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου της ΕΤΕ.

Επειδή για τον ΣΕΠΕΤΕ η ενιαία έκφραση και ομογενοποίηση του προσωπικού, η προστασία της εργασίας, οι ίσες ευκαιρίες εξέλισης και αμοιβών και φυσικά η ενίσχυση των ασφαλιστικών μας ταμείων είναι ζητήματα αρχών και αξιών, καλούμε τη Διοίκηση, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, να εντάξει στον Κανονισμό Εργασίας και όλους όσους από τους υπόλοιπους ειδικούς συνεργάτες το επιθυμούν, καθόσον, επί σειρά ετών, προσφέρουν σημαντικό έργο στην Τράπεζα. 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.