Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
Τρέχουσες Εξελίξεις - Πιεστικές συνθήκες εργασίας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

 Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει την πολιτική της συρρίκνωσης του Δικτύου, καθώς και της μείωσης του Προσωπικού, μέσω εθελούσιων προγραμμάτων αποχώρησης.
Τα παραπάνω, και ιδιαίτερα οι σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας και όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργείται δυσαρέσκεια στην πελατεία. Τα προβλήματα στις κάρτες, τα ΑΤΜ και τα POS συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες των πελατών να διογκώνονται.
Επιπλέον, η διαμορφωθείσα κατάσταση οδηγεί τους εναπομείναντες συναδέλφους σε απόγνωση, καθώς οι πιεστικές συνθήκες εργασίας και οι παραβιάσεις του Κανονισμού Εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι παραβιάσεις του ωραρίου γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ δεν πληρώνονται στο σύνολό τους οι πραγματοποιηθείσες υπερωρίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, εκτός από τις απλήρωτες υπερωρίες, σε ορισμένες Διευθύνσεις υπάρχει το φαινόμενο της εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, μέσω τηλεργασίας, με ωράρια 8 π.μ. – 10 μ.μ., χωρίς την καταβολή αμοιβής.
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της ψηφιοποίησης να μην εξυπηρετείται σωστά η πελατεία, που διαχρονικά δίνει την ανάπτυξη και τα έσοδα στην Τράπεζα και ταυτόχρονα το ταλαιπωρημένο εναπομείναν ανθρώπινο δυναμικό να παθαίνει κρίσεις πανικού και η αποτελεσματικότητα του να μειώνεται λόγω της εργασιακής εξουθένωσης.
Επίσης είναι γεγονός ότι, στην Τράπεζα σήμερα, υπάρχουν Διευθύνσεις που έχουν προσωπικό, αλλά δεν έχουν αντικείμενο, λόγω εξωτερίκευσης εργασιών και δραστηριοτήτων, ενώ άλλες, που έχουν αντικείμενα και λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι υποστελεχωμένες. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται αναδιάρθρωση και ενίσχυση σε προσωπικό των υπηρεσιών, που εξυπηρετούν την πελατεία, εάν ο στόχος μας είναι <<ΕΤΕ τράπεζα πρώτης επιλογής>>.
Η Τράπεζα, εκτός από τις εθελούσιες ,πρέπει, για την ανάπτυξή της, να κάνει και προσλήψεις αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού. Προσλήψεις όμως που θα στηρίζονται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και σε αδιάβλητες διαγωνιστικές διαδικασίες.
Και βέβαια η Διοίκηση, αντί να ενδιαφέρεται μόνο για τη μείωση των δαπανών, καλό είναι να αλλάξει πολιτική και να αρχίσει να εστιάζει και στην αύξηση των εσόδων, που επιτυγχάνεται μόνο με την ανάπτυξη των εργασιών και την αύξηση του μεριδίου της αγοράς.
ΤΥΠΕΤ
Συνάδελφοι,
Το Ταμείο Υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 07/09/2021, μπαίνει, επιτέλους, σε εκλογική τροχιά, αφού την Τετάρτη 22/09/2021 θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική του Συνέλευση, στην οποία θα καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών.
Ο ΣΕΠΕΤΕ σε μια δύσκολη, οικονομικά, περίοδο που διανύει το ΤΥΠΕΤ καλεί τα μέλη του , αλλά και όλους τους συναδέλφους να είναι παρόντες και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Όλοι πρέπει να παλέψουμε για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ και βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά στην οικονομική διαχείριση, για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας στα μέλη του και στις οικογένειές τους.
Πρόσφατο παράδειγμα λανθασμένης οικονομικής διαχείρισης είναι η εξέλιξη του θέματος της κατασκήνωσης Λούτσας Πρεβέζης, όπου το ΤΥΠΕΤ αποχώρησε από την κατασκήνωση μετά από 22 χρόνια χρήσης, εγκαταλείποντας επένδυση της τάξεως των 2,8 εκ. ευρώ.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.