Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

 

Συνάδελφοι,

Κατά το τελευταίο τετράμηνο, το Προεδρείο του Συλλόγου μας είχε επαφές με την Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή, όπου τέθηκαν διάφορα θέματα.

Α) Ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα της έρευνας για την εργασιακή εμπειρία στην ΕΤΕ. Τονίσαμε ότι η συμμετοχή των συναδέλφων θα ήταν μεγαλύτερη εάν έγκαιρα είχε αντιμετωπισθεί ο φόβος περί ταυτοποίησης απαντήσεων και προσώπων. Στα αποτελέσματα υπάρχει και το εξής αντιφατικό: Ενώ η ΕΤΕ θεωρείται καλή επιλογή εργοδότη και ιδανικό μέρος να εργάζεσαι, οι συνάδελφοι σε πολύ μικρότερο ποσοστό θα συνιστούσαν σε κάποιον να έρθει να εργαστεί στην ΕΤΕ.

Β) Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης, καθόσον δεν έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι ακόμη για τους στόχους των Διευθύνσεων, τον τρόπο που αυτοί κατανέμονται στις ομάδες και ποια θα είναι η συνεισφορά των συναδέλφων στην επίτευξη αυτών.

Γ) Θέσαμε επίσης το πρόβλημα που ανέκυψε με το νέο κανονισμό οδοιπορικών, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της Τράπεζας φαίνεται να αγνοούν τις μεγάλες αποστάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων στους Καλλικρατικούς Δήμους της Περιφέρειας. Μας απάντησαν ότι θα εξετάσουν κατά περίπτωση τα αιτήματα και ότι έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση να ισχύσει ο παλιός κανονισμός οδοιπορικών μέχρι το τέλος του 2021.

Δ) Συζητήσαμε για τις δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, όπου η Τράπεζα έχει κατορθώσει να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα υγείας στους χώρους εργασίας μέσω της αποσυμφόρησης των υπηρεσιών και της τηλεργασίας. Όμως με την εφαρμογή της τηλεργασίας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κατάργησης του ωραρίου καθώς και του πενθημέρου. Καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι του 2020, οι Διευθύνσεις Πληροφορικής του Γέρακα, και όχι μόνο, έπρεπε να εργασθούν εντατικά πέραν του ωραρίου και του πενθημέρου για να ολοκληρωθούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη. Όμως οι υπερωρίες και τα ρεπό που πραγματοποιήθηκαν θα πρέπει να δοθούν στους συναδέλφους και όχι να οφείλονται μέχρι και σήμερα.

Ε) Θέσαμε για άλλη μία φορά το θέμα της τοποθέτησης ειδικών συνεργατών σε οργανικές θέσεις και τονίσαμε ότι παραβιάζονται με τον τρόπο αυτό κατάφωρα ο Κανονισμός Εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις.

Επίσης παρατηρήσαμε ότι στις τοποθετήσεις Υποδιευθυντών στο Δίκτυο Καταστημάτων κάποιοι επιλεγέντες Υποδιευθυντές δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια (πιστοποιήσεις, εμπειρία, γνώση συγκεκριμένων αντικειμένων κ.λ.π.) έναντι άλλων υποψηφίων συναδέλφων τους και ότι, αυτό δημιουργεί, μεταξύ άλλων, πρόσθετους λειτουργικούς και εποπτικούς κινδύνους για την Τράπεζα.

Επιπλέον στείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΕ και ζητήσαμε να καλείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ ο αντικαταστάτης του συνταξιοδοτηθέντος συναδέλφου (Εκπρόσωπος των Εργαζομένων -  Παρατηρητής) κου Σταύρου Κούκου, όπως ακριβώς ορίζει ο Κανονισμός Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΕΤΕ.

Ελπίζουμε η Διοίκηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επισημάνσεις μας στα παραπάνω θέματα, που αφορούν στην δίκαιη εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, κάτι που θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της και την επίτευξη των στόχων της.

Άλλωστε το Προσωπικό μιας μεγάλης επιχείρησης εντάσεως υπηρεσιών, όπως είναι η Εθνική Τράπεζα, είναι αναντικατάστατο και πρέπει η Διοίκηση να επενδύει σε αυτό.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.