Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο 41 καταστημάτων σε όλη την επικράτεια.  Είναι γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθόσον πολλοί παραδοσιακοί πελάτες της ΕΤΕ και κάτοικοι αυτών των περιοχών, είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις λόγω ηλικίας ή λόγω κόστους, είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. "Πελατοκεντρική" αντίληψη στα ακαδημαϊκά συγγράμματα δεν είναι τα ακριβά έπιπλα και η διακόσμηση των καταστημάτων αλλά συμπεριφορές που εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς διαχρονικού χαρακτήρα.

Το άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων σε συνδυασμό με την πρόσφατα ανακοινωθείσα εθελουσία έξοδο, καθιστά δυσμενέστερες τις εργασιακές συνθήκες σε περιβάλλον αβεβαιότητας.

Επισημαίνεται ότι το κλείσιμο ενός καταστήματος και μάλιστα με έξαρση της Πανδημίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων αποτελεί μία πολύ δύσκολη υπόθεση και ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων, συνεργαζόμενων εταιριών και πελατών. Η διοίκηση της ΕΤΕ πρέπει να αποφασίσει αν θα διοργανώνει "κορονοπάρτυ" κλεισίματος καταστημάτων ή θα συμβάλλει στην προσπάθεια σύσσωμης της κοινωνίας για περιορισμό του ιού.

Αλήθεια, έχει αξιολογηθεί το ρίσκο που λαμβάνει η Τράπεζα σε σχέση με το πραγματικό κέρδος που θα προκύψει από την επίσπευση του κλεισίματος καταστημάτων;

Πόσο αποτιμάται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων; 

Πόσο αξιολογείται η φήμη και οι ισχυρές κοινωνικές αναφορές που αποτελούν το πιο πολύτιμο στοιχείο του ενεργητικού της ΕΤΕ; 

Ως Σύλλογος θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε καταγγελία συναδέλφου, που θα αφορά παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και θα κινηθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ενεργώντας νομικά και διοικητικά για να συμβάλλουμε στην μείωση των εν λόγω κινδύνων.

 

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Με εγκύκλιο της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού έχει γίνει γνωστό σε όλους ότι, μέχρι 31/12/2020, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα θα πρέπει να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια. Θα θυμίσουμε στα ανώτατα στελέχη ότι η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τη  χορήγηση της κανονικής άδειας  είναι υποχρεωτική και η μη εφαρμογή της επιφέρει αυστηρές ποινές. Δεν νοείται υπάλληλος που βρίσκεται σε κανονική άδεια να απασχολείται για ώρες σε επιτροπές μέσω συστημάτων τηλεργασίας. 

Εφιστούμε την προσοχή στα ανώτατα στελέχη της Τράπεζας, να μην καταστρατηγούν τον θεσμό της κανονικής άδειας, διότι εφόσον συνεχιστούν οι καταγγελίες για απασχόληση υπαλλήλων ενώ βρίσκονται σε κανονική άδεια, τότε ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά όργανα, καταγγέλλοντας την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. 

Ο ΣΕΠΕΤΕ θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών και της εργατικής νομοθεσίας σε όλα τα επίπεδα και θα παρέμβει ανάλογα, προκειμένου να υπερασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του και όλων των συναδέλφων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΥΓ: Πότε η Διοίκηση θα αποφασίσει να εμπλέξει στον ψηφιακό μετασχηματισμό τα έμπειρα στελέχη της ιεραρχίας, ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα στα συστήματα της ΕΤΕ, που συμβαίνουν κατά την τελευταία διετία; 


 

 


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.