Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει τη λανθασμένη πολιτική της συρρίκνωσης του Δικτύου και την πολιτική της απαξίωσης έμπειρου και ικανού στελεχιακού δυναμικού. Το παράδοξο είναι ότι σε κάποια Καταστήματα που πρόκειται να κλείσουν τοποθετήθηκαν πριν δύο – τρείς μήνες νέοι Διευθυντές ή Υποδιευθυντές

Και βέβαια όλα αυτά θα αποβούν σε βάρος της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης των πελατών, αλλά και σε βάρος των εργασιών και του μεριδίου αγοράς της Τράπεζας, αφού δεν θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων. Η προώθηση άυλων προϊόντων προϋποθέτει την αφομοίωση της νέας τεχνολογίας, αλλά και την ανθρώπινη επαφή και την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Πελάτη και Τράπεζας.

Η νέα εθελούσια θα επιβαρύνει περισσότερο τους εναπομείναντες συναδέλφους, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις, αφού θα υπάρξουν δυστυχώς μετακινήσεις σε πιο απομακρυσμένα σημεία από τον τόπο διαμονής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση και την ασφάλεια των συναδέλφων.

Η συγκεκριμένη κίνηση καταδεικνύει την προχειρότητα και το κλίμα πίεσης υπό το οποίο οργανώθηκε το νέο πρόγραμμα, το οποίο σημειωτέον φημολογείται πως είχε ήδη επεξεργασθεί η Διοίκηση προς ανακοίνωση από την περασμένη άνοιξη, αλλά τα απρόσμενα γεγονότα (1η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού) το καθυστέρησαν. Εκτός κι αν πρόκειται για εσκεμμένη κίνηση, ώστε το δέλεαρ της αυξημένης αποζημίωσης που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις Καταστημάτων, σε συνδυασμό με τη νέα θέση ευθύνης, να λειτουργήσει ως αποτελεσματικότερος μοχλός πίεσης, για αποχώρηση. Ωστόσο, οποιαδήποτε κι αν είναι η ορθή ερμηνεία των πραγμάτων, σε καμία των περιπτώσεων δεν αρμόζει ως αντιμετώπιση σε μία απόφαση, που για αρκετούς συναδέλφους μπορεί να χαρακτηριστεί ως «απόφαση ζωής».

Εφιστούμε την προσοχή στα Ανώτερα Στελέχη της Τράπεζας – Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές – να μην ασκήσουν πιέσεις στους συναδέλφους (Στελέχη και Υπαλλήλους) με στόχο να αποχωρήσουν στο πλαίσιο της νέας εθελούσιας. Οι συνάδελφοι πρέπει να αφεθούν ανεπηρέαστοι να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της, προτεινόμενης από την Τράπεζα, νέας εθελούσιας και να αποφασίσουν μόνοι τους.

Και βέβαια αναφερόμαστε, κυρίως, σε Στελέχη της αγοράς, οι οποίοι έρχονται ως «ειδικοί» στην Τράπεζα και η προστιθέμενη αξία, των περισσοτέρων, είναι μηδενική (παρά τους παχυλότατους μισθούς), ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ακολουθούν τις πολιτικές και τους κανονισμούς της Τράπεζας, σχετικά με την αξιολόγηση του Προσωπικού και την εργατική νομοθεσία (με κίνδυνο προστίμων για την ΕΤΕ από την Επιθεώρηση Εργασίας).

Αλήθεια πως επιτρέπει η Διοίκηση σε αυτά τα Στελέχη να αλλοιώνουν το μήνυμά της, για αξιοκρατία, για ισότιμη και υπεύθυνη συμπεριφορά προς την αειφόρο ανάπτυξη της ΕΤΕ, εφαρμόζοντας προσωπικές πολιτικές

Ο Επιστημονικός Σύλλογος θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών σε όλα τα επίπεδα και θα παρέμβει ανάλογα προκειμένου να υπερασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του και όλων των συναδέλφων.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.