Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ 2020
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Συνάδελφοι,


Σύμφωνα με τις Εγκυκλίους σειράς Α’/5/09.11.2020 και σειράς Β’/148/09.11.2020, η Εθνική Τράπεζα θέτει σε ισχύ νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Ο ΣΕΠΕΤΕ πιστός στις αρχές και τις αξίες του, σε ό,τι αφορά τη σωστή ενημέρωση των μελών του σε σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η συμμετοχή σας ή μη σε ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που αποτελεί απόφαση ζωής, επισημαίνει τα παρακάτω:

1) Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους πριν αποφασίσουν οτιδήποτε, να μελετήσουν πολύ καλά τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο.

2) Να πάρουν τις αποφάσεις τους με βάση την επιθυμία τους και το προσωπικό συμφέρον τους και να μην ενδώσουν σε καμία πίεση ανωτέρου τους, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

3) Όσοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση πρέπει να πληροφορηθούν έγκυρα και έγκαιρα από ειδικούς στα ασφαλιστικά ζητήματα, εργατολόγους, για το πότε ακριβώς θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης.

4) Ιδιαίτερα οι ασφαλισμένοι πριν το 1983 οι οποίοι συμπληρώνουν τα 35 έτη ασφάλισης μετά την 19-08-2015 και τη μεταβατική ηλικία (όριο ηλικίας) μετά την 01-01-2022 πρέπει απαραίτητα να συμβουλευτούν δικηγόρους, πριν αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε σκόπιμο, πριν αποφασίσετε να αποχωρήσετε στο πλαίσιο του προγράμματος της εθελούσιας, να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο, προκειμένου να πληροφορηθείτε και να ενημερωθείτε επαρκέστερα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.