Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

 Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΠΕΤΕ είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις για τον Κορωναϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί πρώτα από όλα η υγεία των συναδέλφων, που, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καλούνται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.
Την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε μηνύματα στη Διοίκηση της ΕΤΕ και υποβάλαμε προτάσεις για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να προστατευθούν από τον Κορωναϊό οι εργαζόμενοι και οι πελάτες.
Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ για τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν για την εξυπηρέτηση της πελατείας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Ο ΣΕΠΕΤΕ θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν, το ίδιο πρέπει να πράξει και η Τράπεζα.

Επισημαίνεται ότι προχθές αποστείλαμε ειδικό μήνυμα στη Διοίκηση για τη σωστή διάθεση των laptops στους υπαλλήλους και τα Στελέχη της Τράπεζας, χωρίς διακρίσεις, ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια των συναλλαγών και να μη ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (βλ. συνημμένη επιστολή).
Τέλος στις 19-03-2020 ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, εν μέσω Κορωναϊού, με το άρθρο 63 του νόμου 4680/2020, τροποποίησε το άρθρο 24 του νόμου Πετρόπουλου (4618/2019) και ενέταξε το ΛΕΠΕΤΕ στο e – ΕΦΚΑ. Αυτό αποτελεί χαριστική ρύθμιση υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, ενώ δίνει τη χαριστική βολή στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ. Το άρθρο 63 του νόμου Βρούτση, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, βρίθει αντισυνταγματικότητας, διότι συνιστά ευθεία κρατική παρέμβαση και παραβίαση ενός ενοχικού δικαιώματος που έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι έναντι της εργοδότριας ΕΤΕ Α.Ε. Επιπλέον επιβραβεύει την κακή διαχείριση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ και τη διασπάθιση των εισφορών των συναδέλφων, κάτι για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η ΕΤΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.