Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Συνάδελφοι,

 

Πριν μία εβδομάδα, λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, αξιότιμο κ. Παύλο Μυλωνά. Ενώ προσδοκούσαμε να δούμε ένα κείμενο παραινετικό και εμψυχωτικό, με σκοπό τη «σφυρηλάτηση» της εργασιακής ομοψυχίας, μας αιφνιδίασε με ένα εντελώς αψυχολόγητο συνονθύλευμα απειλητικών και εκβιαστικών δήθεν νουθεσιών, συμβατό 100% προς την απαρχαιωμένη εφαρμογή του αυταρχικού management του περασμένου αιώνα.

 

Ειλικρινά νοιαζόμαστε όχι μόνο για μας τους εργαζόμενους και για την Εθνική Τράπεζα, αλλά και -αν θέλετε το πιστεύετε- για την ίδια τη Διοίκηση, η οποία δείχνει ότι βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση.

 

Φυσικά το λεγόμενο «labormorale» πάει περίπατο, «αγκαζέ» με την προοπτική άμβλυνσης της δυσμενούς εικόνας της Εθνικής «μας» Τράπεζας.

 

Προσδοκούσαμε ότι λόγω της γραφής του «σκέφτομαι Αγγλικά και γράφω Ελληνικά» και των ετυμολογικών ατοπημάτων, δεν θα βρισκόμαστε όλοι «χαμένοι στη μετάφραση».

 

Έτσι αντί να αποσύρει ο αξιότιμος κ. Διευθύνων το εκτός τόπου και χρόνου ηλεκτρονικό κείμενό του, μας αποτελείωσε, τόσο με τις εμμονές του εναντίον των συναδέλφων της ιεραρχίας που ανέβασαν την Τράπεζα ψηλά, όσο και με τα απαράδεκτα μηνύματα που έστειλε, μέσω του γεύματος εργασίας, με τους δημοσιογράφους. (Επ’ αυτού είναι απίστευτο το παράδειγμα ότι ο κ. Μυλωνάς αγνοεί πως, όπως παγκοσμίως ισχύει, ο μισθός ενός πτυχιούχου είναι μεγαλύτερος από εκείνον που δεν έχει πτυχίο. Επομένως δεν κατανοούμε προς τι η αναφορά του στο επίδομα πτυχίου!).

 

Για να τελειώνουμε μια και καλή με την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τους συναδέλφους μας,  τους οποίους, αντί να τους επιβραβεύει, χαρακτηρίζει ως «Υπαλλήλους του Δημοσίου»- θίγοντας έτσι και όλους τους Δημόσιους Υπάλληλους- σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

 

1/Οι εν λόγω «Δημόσιοι Υπάλληλοι» όπως τους χαρακτηρίζει υποτιμητικά, είχαν την Εθνική Τράπεζα ΠΡΩΤΗ μεταξύ τουλάχιστον 30 Τραπεζών στην Ελλάδα, με οργανόγραμμα 4 Ανώτατων Διοικητικών Στελεχών και 30 Διευθυντών Διευθύνσεων Διοίκησης. Η Διοίκηση του, που δεν είναι… Δημόσιοι Υπάλληλοι, με οργανόγραμμα που υπερβαίνει τις 150 ανώτατες θέσεις, υποβάθμισε την άλλοτε ηγέτιδα Εθνική Τράπεζα στην ΤΕΤΑΡΤΗ θέση μεταξύ 5 Τραπεζών.

 

2/Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός χαρακτήρας που αποδίδει στους συναδέλφους οικοδομήθηκε από τις εκάστοτε αποφάσεις των Διοικήσεων της ΕΤΕ, οι οποίες αφαιρούσαν πρωτοβουλίες και βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και από τη συνεχή απαξίωση των υπαλλήλων της ιεραρχίας. Αλήθεια τι ζητάει από τους υπαλλήλους του; Nα μην εφαρμόζουν τα εγκυκλίως προβλεπόμενα, που καθορίζονται από την Διοίκηση; Ή θέλει να ακολουθούν το παράδειγμα της Διοίκησης που δεν εφαρμόζει τον ισχύοντα Κανονισμό Εργασίας και την Εργατική Νομοθεσία; (προσλήψεις, τοποθετήσεις κλπ).

 

3/Οι «Δημόσιοι Υπάλληλοι» της ΕΤΕ, σπουδαίοι και καταρτισμένοι Αναλυτές και Προγραμματιστές, πληροφορούμε τον αξιότιμο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της …Εθνικής «μας», είχαν σχεδιάσει την προηγούμενη εφαρμογή internetbanking, να είναι συμβατή με όλους τους περιηγητές του διαδικτύου και εύκολη στην χρήση της. Από τη σημερινή Διοίκηση δόθηκε σε εταιρεία εκτός ΕΤΕ, με αποτέλεσμα να είναι δύσχρηστη και μη συμβατή με όλους τους περιηγητές, ενώ  τα παράπονα των πελατών να σχηματίζουν Ιμαλάϊα Όρη.

 

4/Με τις επαναλαμβανόμενες εθελούσιες αποχωρήσεις, δυστυχώς, κατάφεραν πάλι να διακόψουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα παλαιότερα στελέχη στα νεότερα, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευελιξία και ο γρήγορος έλεγχος των καταστάσεων. Έτσι παρατηρούνται ουσιαστικά προβλήματα στις εφαρμογές, όπως πχ διπλές χρεώσεις στις κάρτες κλπ.

 

5/Ως προς τις αναφορές του αξιότιμου Διευθύνοντα Συμβούλου για συμφωνία με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους σχετικά με τις αλλαγές στον Κανονισμό Εργασίας, στο Οργανόγραμμα και στην Αξιολόγηση του Προσωπικού έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

5α/ Κατ΄ αρχάς στις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία πρέπει να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων της ΕΤΕ. Άραγε, με ποιους Συλλόγους- ή Σύλλογο - έγιναν οι διαβουλεύσεις και συμφωνήθηκαν οι εν λόγω κανονισμοί; (Θυμίζουμε και πάλι ότι οι εποχές της αυταρχικής διακυβέρνησης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, μετά από αγώνες και πολυήμερες απεργίες για την κατάργηση του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος).

 

5β/Αναφορικά με το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίζεται ότι η Εθνική μπορεί να συμμετέχει στο ΕΤΕΑΕΠ με 30-35 εκ. ευρώ το χρόνο, όχι όμως με τα 40 εκ. ευρώ του νόμου Πετρόπουλου. Επ΄ αυτού αναμένει τροπολογία της Κυβέρνησης εντός του Φεβρουαρίου 2020, το οποίο, αν συμβεί,  θα ακυρώσει εν τοις πράγμασι το προεκλογικώς ανακοινωθέν ασφαλιστικό της πρόγραμμα. Επιπλέον θα θυμίσουμε ότι η στάση της Διοίκησης, η οποία δεν διαβουλεύτηκε ούτε συζήτησε τις υποβληθείσες προτάσεις του ΣΕΠΕΤΕ, δημιούργησε και έχει φέρει σε αδιέξοδα την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ. Εκτιμούμε πλέον ότι η οριστική λύση για το θέμα αυτό θα δοθεί από τα αρμόδια Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

5γ/Τέλος καλούμε τον αξιότιμο και, κατά τα λοιπά, σεβαστό κ. Μυλωνά, να καταβάλλει άμεσα στο λογαριασμό του ΛΕΠΕΤΕ το 6% του μισθού μας, που σταμάτησε να αποδίδει από τον Ιούλιο του 2019, συνεχίζοντας την ανάλγητη αιφνίδια και απροκάλυπτη τακτική του προκατόχου του, κ. Φραγκιαδάκη.

 

Επειδή ειλικρινά -επαναλαμβάνουμε- τόσο ο Σύλλογός μας όσο και όλοι οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, έχουμε ανέκαθεν ως αρχή να σεβόμαστε τους θεσμούς, άρα νοιαζόμαστε και για τον εκάστοτε Διευθύνοντα Σύμβουλο, ας έχει υπόψη του, ότι για την εν λόγω μείωση της προσωπικής περιουσίας εκάστου συναδέλφου, δεν θα είναι υπόλογοι μόνο τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ, γενικά, αλλά και ο ίδιος, ειδικότερα,  προσωπικά και ατομικά.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.