Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό σε όλους το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει ο ΣΕΠΕΤΕ και τις προσπάθειες που καταβάλει για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ. Είναι ένα θέμα που αφορά, τόσο τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ, όσο και την ίδια την Τράπεζα.

Δυστυχώς, η Τράπεζα μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει γραπτές προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να επιτευχθεί μία βιώσιμη λύση, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΕΤΕ, για τη συνέχιση της χορήγησης μιας δίκαιης επικούρησης, ανάλογης των σημαντικών διαχρονικά καταβληθεισών εισφορών.

Να μη λησμονούμε ότι αυτές τις εισφορές τις διαχειρίστηκε η ίδια η Τράπεζα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ασκούσε στο ΛΕΠΕΤΕ δεσπόζουσα επιρροή. Έχει με άλλα λόγια την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των αποθεματικών και τη χρεοκοπία του ΛΕΠΕΤΕ. Άρα η Εθνική Τράπεζα πρέπει να βρει τη λύση με τη βοήθεια των Συλλόγων, αφού πρόκειται για ένα διμερές ιδιωτικό θέμα.

Ο ΣΕΠΕΤΕ, από την αρχή, κατέθεσε τις προτάσεις του για την επίλυση του προβλήματος του ΛΕΠΕΤΕ, στην επιτροπή που συστήθηκε μεταξύ της ΕΤΕ και των Συλλόγων που λειτουργούν στην Τράπεζα.

Δυστυχώς, οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές, για να αποτελέσουν μία βάση στο πλαίσιο του winwin, το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ εκκρεμεί στα δικαστήρια, οι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα προσωρινά με βάση νόμο Πετρόπουλου 4618/2019 με περικοπές της τάξεως του 50% και οι εν ενεργεία έχουν μια μισθολογική απώλεια από την αυθαίρετη απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου να μην καταβάλει ως όφειλε ποσοστό 6% μηνιαίως στο ΛΕΠΕΤΕ.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δύο χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση της επιτροπής μεταξύ της ΕΤΕ και των εκπροσώπων των Συλλόγων για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, ο ΣΕΠΕΤΕ καλείται από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Μηταράκη σε μία ενημερωτική συνάντηση για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ.

Ο Σύλλογος αναλογιζόμενος τις ευθύνες του απέναντι στους συναδέλφους και τη σοβαρότητα του θέματος, θα παραβρεθεί στην ενημερωτική συνάντηση όλων των μερών, με μοναδικό σκοπό να έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.