Επικοινωνία | Sitemap
Είσοδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019
Συνάδελφοι,


Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει, χωρίς κανένα σχεδιασμό, τα προγράμματα των «εθελούσιων» αποχωρήσεων με στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους. Σε πολλές περιπτώσεις ασκούνται, ανεπίτρεπτα, έντονες πιέσεις σε συναδέλφους. Ιδιαίτερα το Δίκτυο συρρικνώνεται επικίνδυνα, αφού συνεχώς αποχωρούν έμπειρα Στελέχη.

Η συρρίκνωση του Δικτύου και οι συγχωνεύσεις Καταστημάτων προκαλούν αναστάτωση στην πελατεία, η οποία δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και φυσικά δυσφορεί με τα όσα συμβαίνουν στην άλλοτε κραταιά Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, στα καταστήματα που κλείνουν, ο εξοπλισμός παραμένει εντός του κτιρίου και τα λειτουργικά έξοδα (προσωπικό, ενοίκια, ρεύμα, νερό κ.λ.π.) συνεχίζουν να πληρώνονται, μεταθέτοντας για το μέλλον τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Τράπεζα να χάνει μερίδιο αγοράς το οποίο μεταφέρεται στον ανταγωνισμό και φυσικά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ στο μέλλον για να το επανακτήσει.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι; Ενδιαφέρεται η Τράπεζα για την ανάπτυξη των εργασιών της και την αύξηση του μεριδίου της αγοράς; Μάλλον όχι. Γιατί αν ενδιαφερόταν θα τοποθετούσε τη ρευστότητά της για τη χρηματοδότηση των υγιών και καινοτόμων επιχειρήσεων της οικονομίας μας και όχι να προσπαθεί να βγάλει κέρδη μόνο με την πολιτική των προμηθειών και με την επιβολή χρεώσεων στις ψηφιακές συναλλαγές, στις επανεκδόσεις καρτών, pin, εκτυπώσεις συναλλαγών λογαριασμών κ.α.

Ακόμα και η μετάβαση στη νέα ψηφιακή τεχνολογική εποχή χρειάζεται σχέδιο και σοβαρές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό που θα χειριστεί τις νέες τεχνολογίες. Χρειάζεται ομοιογένεια στο προσωπικό, θέσεις πλήρους απασχόλησης και όχι «ενοικιαζόμενους» ή μερικής απασχόλησης. Επίσης, χρειάζονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και φυσικά Κανονισμός Εργασίας που θα ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις με διαφάνεια, αξιοπιστία, αξιοκρατία και θα εξελίσσει τους εργαζόμενους με δίκαιο τρόπο. Το προσωπικό χρειάζεται Διοίκηση που θα το εμπνέει, θα το καθοδηγεί, θα του παρέχει εργασιακή ασφάλεια, δεν θα δημοσιοποιεί αρνητικά σχόλια για τις ικανότητες του και τις γνώσεις του και δεν θα τοποθετεί επικεφαλής σε εξειδικευμένους τομείς άτομα που δεν έχουν τα τυπικώς απαιτούμενα, σχετικά εξειδικευμένα πτυχία, αλλά και την ουσιώδη μακρόχρονη και επιτυχημένη εργασιακή εμπειρία εφαρμογής των εν λόγω γνώσεων στην αγορά.

Εδώ και αρκετά χρόνια η Διοίκηση της Τράπεζας παραβιάζει και καταστρατηγεί τον Κανονισμό Εργασίας, με τις ευλογίες του αντιπροσωπευτικού συλλόγου, δεν τηρεί και δεν σέβεται τις εγκυκλίους που η ίδια έχει θεσπίσει. Προσλαμβάνει συνεχώς από την αγορά, απαξιώνει την ιεραρχία, τοποθετεί παράτυπα Ειδικούς Συνεργάτες σε Οργανικές Θέσεις, καθυστερεί προαγωγές και τοποθετήσεις.

Για όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα για τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας, ο ΣΕΠΕΤΕ έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Απάντηση δεν πήραμε διότι δυστυχώς δεν λειτουργούν οι θεσμοί και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του Κράτους. Ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επικαλέστηκε ως δικαιολογία τις συνομιλίες, που είχαν ξεκινήσει για την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας, μεταξύ Τράπεζας και αντιπροσωπευτικού Σωματείου.

Το σχέδιο του νέου Κανονισμού Εργασίας ανατρέπει πολλά από τα ισχύοντα σήμερα. Καταργούνται οι βαθμοί, οι προαγωγές, οι αμοιβές θα συνδέονται με τις θέσεις (τα γνωστά κλιμάκια), ενισχύεται το Διευθυντικό δικαίωμα και εντάσσονται στο νέο Κανονισμό όλοι οι εργαζόμενοι εκτός των «ενοικιαζόμενων» που στην πλειοψηφία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Άραγε θα βρεθεί Σύλλογος που θα υπογράψει αυτόν τον Κανονισμό;

Βέβαια τα πράγματα στα ασφαλιστικά μας ταμεία δεν πάνε καλύτερα. Οι επαναλαμβανόμενες εθελούσιες έχουν διαλύσει τα ταμεία μας, ενώ η Τράπεζα δεν εφαρμόζει το νόμο 3371/2005 και δεν καταβάλλει στα ταμεία το κόστος των εθελούσιων, όπως είναι υποχρεωμένη. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διώξει όσους περισσότερους εργαζόμενους γίνεται, κυρίως από τον κορμό, με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους και από την άλλη να προσλαμβάνει ακριβοπληρωμένα Στελέχη από την αγορά, που έρχονται να διοικήσουν την Εθνική στηριζόμενοι στις γνώσεις και τις εμπειρίες των Στελεχών της Ιεραρχίας.

Προβληματιζόμαστε για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων μας. Εμείς οι εν ενεργεία συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά εισφορές και στην επικούρηση και στο εφάπαξ, αλλά και στο Ταμείο Υγείας και δεν γνωρίζουμε τελικά αν θα πάρουμε ποτέ επικούρηση ή εφάπαξ και αν θα συνεχίσουμε να έχουμε υπηρεσίες υγείας. Η Τράπεζα συνεχίζει την πολιτική της διάλυσης των Ταμείων μας και ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος αδρανεί. Τι γίνεται;

Η Τράπεζα αδιαφορεί για το ΛΕΠΕΤΕ και δεν μπαίνει στον κόπο να αναζητήσει βιώσιμη λύση. Αρνείται να καταθέσει γραπτές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην πληρώνει και να μην καλύπτει τις υποχρεώσεις της. Με την τακτική αυτή κλονίζει και τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Ο ΣΕΠΕΤΕ καλεί τη Διοίκηση να αλλάξει τακτική και να αγκαλιάσει το προσωπικό, που ανέβασε κάποτε την Τράπεζα ψηλά να το αμείβει και να το εξελίσσει δίκαια, να το υποκινήσει θετικά για να υπάρχει Εθνική Τράπεζα και στο μέλλον.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


© Copyright 2014 ΣΕΠΕΤΕ, All Rights Reserved Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: OTE Α.Ε.